Praktische Tips over therapeutisch elastische kousen

De kousen die wij leveren zijn van zeer hoge kwaliteit. Wij hebben een aantal tips om langer plezier te hebben van uw kousen

Wassen
Het is geen probleem om uw kousen te wassen. Bij voorkeur op de hand of anders op een fijnwasprogramma op 40 graden. Gebruik daarbij een fijnwasmiddel en laat het gebruik van wasverzachter achterwege.Na het wassen spelt u de kousen goed uit, zonder te wringen. Druk vervolgens de kousen in een handdoek stevig uit en laat ze daarna hangend of liggend drogen.

Wij raden het met klem af om kousen te drogen in niet in de droogtrommel, op de kachel, verwarming of in de felle zon.

Cremes en zalf
Wees voorzichtig met het gebruik van vette cremes en zalven; met name kousen waarin natuurrubber is verwerkt zijn hier niet tegen bestand. Wenst u toch uw benen in te zalven doe dat dan op de avond en zorg dat de zalf ’s morgens goed is ingetrokken.

Overige zaken

 • Trek niet aan de boord.
 • Draag goed passend schoeisel met een gladde binnenzijde.
 • Pas op met scherpe nagels en sieraden en draag eventueel speciale handschoenen.
 • Knip zelf geen losse draden af.
 • Repareer niet zelf uw kousen maar kom er mee langs. Alleen gewassen kousen kunnen wij bij de fabrikant ter reparatie aanbieden.

Vervanging
Elke verzekering hanteert een verschillende termijn inzake vervanging. Voor deze termijn raadpleegt u uw zorgpolis of laat u zich door ons informeren. Bij aflevering van de kousen ontvangt u van ons een kaartje waarop staat wanneer u weer recht heeft op een vervolgverstrekking.Het is raadzaam om bij elke vervolgverstrekking de maten te laten controleren.

Onderhoud en levensduur
Lees voor onderhoud de voorschriften die geleverd worden bij uw kousen. Ook als u de kousen niet draagt is de levensduur beperkt. Draag ze dus direct. Indien u meerdere paren heeft is het daarom verstandig deze om en om te dragen. Kousen ‘bewaren’ is dus in dit geval onverstandige zuinigheid!  Op de kousen garanderen wij goede therapeutische functionaliteit en pasvorm voor de duur van 6 maanden

Garantie
Op de kousen garanderen wij dus goede therapeutische functionaliteit en pasvorm voor de duur van 6 maanden. De garantiebepalingen worden bij uw kousen meegeleverd. Uiteraard zijn deze bepalingen niet van toepassing in geval van onzorgvuldig gebruik, slecht onderhoud en veranderingen aan de maten van been of arm. Bij problemen kunt u gerust contact met ons opnemen, wij lossen het graag samen met u op.

Klacht?
Mocht u niet tevreden zijn over het product of de behandeling dan gaan wij daarover graag met u in gesprek. Wij streven er altijd naar , eventueel i.s.m. de fabrikant, met u tot een oplossing te komen. Mocht dat uiteindelijk niet lukken ( waar wij niet van uitgaan), dan staat voor u de weg vrij om de formele klacht in te dienen bij de Vatek. Wij hebben natuurlijk ook een eigen klachtenprocedure. Die vind u hier.

Verder zijn wij ook aangesloten bij de Vatek. Dat is de beroepsvereniging voor aanmeters van therapeutisch elastische kousen. Daar kunt u altijd terecht, mocht u ontevreden zijn met onze diensten. Ook zij hebben dus een klachtenregeling.

Zetten uw benen toch op onder de kousen of doen ze pijn, neem dan contact met ons op. Wel is ons advies het een aantal dagen te proberen en ook de kousen te wassen en nogmaals te proberen. Blijven de problemen, neem dan gerust contact met ons op. Dat kan telefonisch of u vult onderstaand formulier in.

  Uw naam
  E-mail
  Telefoonnummer
  Onderwerp
  Uw bericht of vraag

  Zekerheid in uw belang

  Wij zijn aangesloten bij diverse brancheorganisaties. Zo houden wij onze kennis op peil en blijven wij op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Ook worden wij onafhankelijk getoetst, zodoende weet u zeker dat wij ons werk volgens de richtlijnen doen. Een veilig gevoel.

  SEMH erkenningsregeling medische Zorg

  Sinds 1995 is het in Nederland mogelijk de betere leveranciers van hulpmiddelenzorg te herkennen. Leveranciers die hoogwaardig kwaliteitswerk leveren zijn namelijk erkend door de SEMH, de Stichting Erkenningsregeling leveranciers Medische Hulpmiddelen en als zodanig herkenbaar. De consument heeft een waarborg voor kwaliteit, kennis en begrip en de zorgverzekeraar weet dat het geld goed wordt besteed.

  VATEK is de vereniging voor aanmeters van therapeutisch elastische kousen, een vereniging voor beroepsbeoefenaren, voor mensen die kousen aanmeten en daarvoor zijn opgeleid. Voor hen die open staan voor nieuwe ontwikkelingen. Leden van de VATEK zijn met elkaar verbonden door professionaliteit en enthousiasme, mensen die kwaliteit, toewijding, zorg en persoonlijke aandacht hoog in het vaandel hebben staan. VATEK is een ontmoetingspunt voor serieuze vakgenoten en een betrouwbare bron van informatie.